Najčešće postavljana pitanja

Kako da postanem korisnik Arena Cloud aplikacije?
Pre svega potrebno je da preuzmeš mobilnu verziju Arena Cloud aplikacije sa odgovarajuće prodavnice. Nakon preuzimanja aplikacije , možeš se registrovati sa važećim brojem mobilnog telefona. Sms koji ti stigne na navedeni broj telefona je potrebno da sačuvaš, pošto će to biti tvoja lozinka za korišćenje kako mobilne tako i smart tv aplikacije. Nakon registracije na Arena Cloud mobilnu aplikaciju i kupovine željenog paketa, možeš se na smart tv aplikaciju ulogovati koristeći broj telefona kojim si se registrovao/la , a šifra je ona koja je stigla u sms poruci.
Šta mi je potrebno za registraciju?

Registracija na Arena Cloud je veoma laka. Sve što ti je za početak potrebno jeste da imaš aktivan broj mobilnog telefona.

Kako da kupim neke od Arena Cloud paketa?
Arena Cloud paketi su ti dostupni kroz prečicu “Moja Arena” u samoj aplikaciji. Potrebno je da uneseš svoju email adresu, na koju želiš da ti stižu računi. Nakon toga prelaziš na odabir paketa,a zatim i na plaćanje. Trajanje svih paketa je 30 dana, nakon čega se pretplata automatski obnavlja.
Gde su sve dostupni Arena Cloud paketi?
Arena Cloud paketi su dostupni u sledećim zemljama: Srbija, BiH, Crna Gora, Hrvatska, Severna Makedonija, Slovenija. Arena Sport kanali nisu dostupni za sledeće zemlje: Hrvatska, Severna Makedonija, Slovenija. Emitovanje određenih kanala zavisi od zemlje u kojoj koristiš aplikaciju. Na stranici Paketi možeš preuzeti listu po zemljama.
Da li su paketi stvarno bez ugovorne obaveze?

Tako je , svi naši paketi su bez ugovorne obaveze, možeš da ih otkažeš bilo kada.

Na koji način i kada plaćam pretplatu?

Pretplatu plaćaš jednom mesečno. Kada prvi put kupuješ neke od paketa, to radiš kroz Moja Arena prečicu u mobilnoj aplikaciji. Pretplatu možeš platiti isključivo On-Line platnim ili kreditnim karticama. Cene se obračunavaju u dinarima. Ne moraš da brineš o produžavanju pretplate svaki mesec, iako nema ugovorne obaveze, paket ti se produžava automatski na još 30 dana naplatom platne kartice koju si ostavio prilikom prvog plaćanja.

Da li mogu da otkažem pretplatu?
Svi naši paketi su bez ugovorne obaveze, tako da pretplatu možeš otkazati u bilo kom trenutku putem prečice “Moja Arena”. Ukoliko koristiš besplatan demo paket koji traje do 01.03.2021 nije potrebno da otkazuješ pretplatu, nakon isteka demo paketa kanali ti više neće biti dostupni. Za nastavak gledanja sadržaja potrebno je da kupovinu paketa izvršiš preko prečice Moja Arena u Arena Cloud aplikaciji.
Kako mogu da gledam Arena Cloud na televizoru?

Arena Cloud je moguće gledati na televizoru na dva načina.

Ukoliko poseduješ televizor ili uređaj sa liste podržanih smart tv uređaja , neophodno je da preuzmeš Arena Cloud Smart TV aplikaciju. Aplikacija je trenutno dostupna za Android Tv, Samsung Smart Tv, Amazon Fire Stick kao i za Apple Tv. Za logovanje na bilo koju od navedenih platformi neophodno je da prvo putem mobilne aplikacije obaviš registraciju putem broja telefona i izvršiš kupovinu željenog paketa. Registracija na Arena Cloud je besplatna. Nakon toga isto korisničko ime ( broj telefona ) i šifru ( koja je stigla u sms-u) koristiš za logovanje na Smart Tv aplikaciju.

Ukoliko ne poseduješ nijedan od navedenih uređaja sliku sa telefona možeš prebaciti na televizor koristeći Google Chromecast. U Android i Ios mobilnoj i tablet verziji aplikacije je ugrađena Cast funkcija. Kada si u Fullscreen modu potrebno je da klikneš na cast prečicu i otvoriće ti se dodatni prozor koji će ti prikazati uređaje na koje je moguće prebaciti sliku.

Koja brzina Internet konekcije je potrebna za gledanje Arena Cloud aplikacije?

Naša preporuka je da za najbolje korisničko iskustvo pri korišćenju Arena Cloud aplikacije koristite internet minimalne brzine od 5MB/S , a za gledanje sadržaja na Smart Tv aplikaciiji internet minimalne brzine od 10MB/S. Kvalitet reprodukcije zavisi i od performansi uređaja koji koristite.

Da li Arena Cloud aplikacija radi i preko mobilne mreže?

Arena Cloud aplikacija je dostupna i preko mobilne mreže. Ukoliko ne koristite Wifi , već mobilnu mrežu molimo proverite svoj paket i potrošnju kod svog mobilnog operatera, pošto gledanje sadržaja preko mobilne mreže može da izazove dodatne troškove. Internet za korišćenje aplikacije preko 4G mobilnih mreža se ne naplaćuje za korisnike Mts-a , Mtel BiH i Mtel Crna Gora. 

Da li mogu koristi Google Chromecast za gledanje utakmica na televizoru?

Da, sadržaj sa mobilne aplikacije putem Cast funkcije lako možete prebaciti na televizor koristeći Google Chromecast ili neki drugi uređaj koji podržava Cast funkciju. Nakon prebacivanja slike sa mobilnog uređaja na televizor, telefon može neometano da se koristi pošto će Cast raditi u pozadini.

Da li mogu da promenim paket?

Pošto su svi paketi bez ugovorne obaveze, ne ograničavamo te pri promeni paketa. Možeš vršiti promene sa većeg na manji paket i obrnuto. Ukoliko podneseš zahtev za promenu paketa u toku meseca, promena će se izvršiti na kraju obračunskog perioda, odnosno 30 dana nakon što si prvobitno kupio paket. Zahtev za promenu paketa možeš izvršiti jednom u toku jednog meseca.